شاید تا به حال شنیده باشید که ورزش چه تأثیری بر فیبروم دارد، اما ممکن است اطلاع دقیقی در این زمینه نداشته باشید. برخی فیبرومها به اندازهی کوچکی و یا تعداد محدودی خود را نشان میدهند که ورزش و پیادهروی میتواند بر آنها تأثیرگذار باشد و انجام آنها توصیه میشود. با ما همراه شوید تا اطلاعات جامع و دقیقی در این زمینه به دست آورید.
ورزش و فعالیت بدنی بر فیبروم رحم
ورزش و فعالیت بدنی تأثیر مستقیم چندانی بر فیبروم رحم ندارد. با این حال، ورزش منظم و فعالیت بدنی معمولا به بهبود کلی سلامتی بدن و کاهش علائم مرتبط با فیبروم رحم کمک میکند. در این مقاله، به تأثیر ورزش بر عوارض و علائم فیبروم رحم میپردازیم. انجام ورزش منظم و فعالیت بدنی میتواند به کاهش دردهای مرتبط با فیبروم رحم کمک کند. تمرینات کششی و تنفسی مانند یوگا یا پیلاتس میتوانند عضلات رحم را آرام کرده و در کاهش درد موثر باشند. بهتر است در صورت خونریزی شدید با بهترین متخصص زنان مشورت کرده و میزان و شدت فعالیتهای ورزشی را منطبق با وضعیت شما تعیین کنید. ورزش شدید و فشار زیاد بر رحم ممکن است منجر به تشدید عوارض مانند درد، تورم و خونریزی شود. ورزش و فعالیت بدنی منظم به کاهش استرس و بهبود روحیه کمک میکنند.
فیبروم رحم و ارتباط آن با ورزش
فیبروم رحم به عنوان یک بیماری مزمن شناخته میشود و تاکنون درمان قطعی غیرجراحی برای آن مشخص نشده است. مشخص است که ورزش به تنهایی نمیتواند فیبروم رحم را درمان کند، اما میتواند بهبودی در کیفیت زندگی و کاهش علائم مرتبط با آن را فراهم کند. مزایای ورزش برای فیبروم رحم شامل کاهش درد، بالا بردن کیفیت خواب، کاهش استرس و تقویت روحیه، بهبود عملکرد قلب و عروق، بهبود عملکرد عضلات و افزایش انعطافپذیری است. اما برای استفاده بهینه از ورزش، همواره قبل از شروع یا تغییر در برنامه ورزشی خود، بهتر است با پزشک متخصص درمان فیبروم مشورت کنید. پزشک ممکن است برنامه ورزشی مناسبی را برای شما تنظیم کرده و نکات و راهنماییهای خاصی را برای شما در نظر بگیرد.
توصیههای ورزشی برای پیشگیری از ابتلا به فیبروم رحم
در منزل برای کنترل فیبروم رحم، پیشنهاد میشود با تمرینات زیر آشنا شوید. این تمرینات میتوانند به کاهش علائم فیبروم رحم کمک کنند و کیفیت زندگی شما را بهبود بخشند.
- تمرینات کششی: تمرینات کششی و آرامبخش میتوانند به کاهش درد و تنش عضلانی مرتبط با فیبروم کمک کنند.
- تمرینات هوازی ملایم: فعالیتهای هوازی ملایم مانند پیادهروی سریع، شنا، دوچرخهسواری یا تمرینات بدنسازی سبک میتوانند عضلات را تقویت کرده و عملکرد قلب و عروق را بهبود بخشند.
- تمرینات تنفسی: تنفس عمیق میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند که ممکن است منجر به بهبود برخی از علائم فیبروم شود، زیرا استرس میتواند نشانهها و علائم هر بیماری را تشدید کند.
بیش تر بخوانید => عوارض IVF برای تعیین جنسیت
تأثیربخشی حرکات یوگا بر فیبروم رحم
تمرینات یوگا میتوانند برای بهبود علائم فیبروم رحم مؤثر باشند، زیرا به کاهش استرس، افزایش انعطاف پذیری و تقویت عضلات کمک میکنند. در ادامه، تعدادی از حرکات یوگا برای درمان فیبروم رحم را به شما معرفی میکنیم.
- با نشستن و به آرامی بدن خود را به جلو خم کنید. این حرکت به کاهش تنش در ناحیه کمر و استخوانهای ستون فقرات کمک میکند.
- تمرینات تنفسی مانند تنفس عمیق میتوانند به کاهش استرس و افزایش آرامش کمک کنند. با تنفس عمیق و آهسته می توانید، نفس خود را برای چند ثانیه نگه دارید و سپس آرامآرام تنفس را رها کنید.
- در حرکت بعدی، سعی کنید به آرامی بنشینید و بر یک نقطه تمرکز کنید، سپس دستان خود را به سمت بالا بلند کنید و چند ثانیه در همان حالت نگه دارید. اصولاً یوگا یک نوع ورزش ذهنی است که به بهبود گردش خون بدن کمک میکند و علاوه بر افزایش انعطاف پذیری، استرس را کاهش میدهد. در هنگام انجام تمرینات، حرکات کششی شدید را انجام ندهید و اگر هر گونه دردی احساس کردید، تمرین خود را فورا متوقف کنید.
تاثیر پیاده روی بر فیبروم رحم
پیاده روی اثر مثبتی برای کنترل فیبروم رحم دارد، اما باید اصولی را رعایت کنیم تا درد و فشار بر رحم ایجاد نشود. این راه راهی موثر برای کاهش استرس و اضطراب است. استرس میتواند عوارض فیبروم رحم را تشدید کند. پیاده روی باعث بهبود علائم شده و عملکرد قلب و عروق را بهبود میبخشد، که در نهایت کمک به کاهش درد و تورم مرتبط با فیبروم رحم میکند. این نوع فعالیت بدنی سبب کاهش علائم درد و سفتی عضلانی مرتبط با فیبروم رحم شده و به بهبود کیفیت زندگی رافراد کمک زیادی می کند. تحقیقات نشان داده است که پیاده روی به کاهش و کنترل وزن کمک زیادی میکند و ممکن است منجر به بهبود علائم فیبروم رحم شود.
انجام چه ورزش هایی برای فرد مبتلا به فیبروم رحم ممنوع است؟
در این قسمت قصد داریم در خصوص ورزشهایی که در صورت ابتلا به فیبروم رحم باید از انجام آن ها بپرهیزید بپردازیم. افراد مبتلا به فیبروم رحم باید آگاه باشند که چه ورزشها و فعالیتهای بدنی خاصی برایشان مناسب نیستند تا از انجام آنها پرهیز کنند. دانجام این ورزش ها ممنوع است :
ورزشهایی که ضربان قلب را بالا می برند
فعالیتهایی مانند دویدن سریع، تنیس، بسکتبال و فوتبال که باعث افزایش ضربان قلب و تنش عضلانی شدید میشوند، ممکن است علائم فیبروم رحم را تشدید کنند.
وزنه برداری سنگین
انجام وزنهبرداری سنگین و تمرینات قدرتی شدید ممکن است باعث افزایش فشار در ناحیه شکم و لگن شود و برای فیبروم رحم به خطراتی منجر شود. در صورت ابتلا به فیبروم رحم سراغ ورزش های سنگین نروید. بهترین راه این است که با پزشک خود در خصوص محدودیتها و تأثیر ورزش بر فیبروم رحم مشورت کنید.