ساعات کاری : شنبه و دوشنبه ساعت ۱۶ تا ۲۰ _ یکشنبه و چهارشنبه ۱۱ تا ۱۵

کلامیدیا چیست؟

کلامیدیا یک بیماری مقاربتی است که عامل ایجاد آن باکتری کلامیدیا تراکوماتیس می باشد. کلامیدیا یکی از بیماری های رایج جنسی شایع است که درمان آن نیز راحت می باشد ولی علائم خاصی ندارد. بنابراین در خیلی از موارد بدون اینکه درمان شود در بدن بیمار می ماند. اگر این بیماری به موقع تشخیص داده نشده و در بدن بیمار بماند ممکن است باعث ایجاد ناباروری یا درد مزمن در لگن بشود.

نشانه‌ها و علائم کلامیدیا

بیماری کلامیدیا یکی از بیماری ها خاموش است که در بیشتر مبتلایان نشانه ای نداشته و بیمار بی خبر از بیماری خود می باشد. این بیماری در زنان باعث ایجاد علائمی مانند ترشح واژینال ، سوزش یا درد در حال ادرار ، درد در قسمت‌های پایین شکم ، حالت تهوع ، تب ، درد به هنگام مقاربت و خونریزی در بین دوره‌های قاعدگی می شود. در مردان ترشح از آلت تناسلی ، سوزش یا درد به هنگام ادرار ، سوزش یا خارش در سر آلت تناسلی ، درد بیضه و تورم بیضه از علائم این بیماری به شمار می رود.

کلامیدیا

عوارض بیماری کلامیدیا

در صورتی که این بیماری درمان نشود می تواند عوارض خطرناکی در بیماران داشته باشد. کلامیدیا در زنان می تواند منجر به بیماری التهابی لگن (PID) شود که با آسیب رسیدن به تخمدان، رحم و لوله‌های فالوپ باعث ناباروری در زنان گردد. عفونت همچنین می‌تواند به درد مزمن لگن بیانجامد. در مردان ، می تواند ایجاد پروستاتیت (التهاب غده پروستات) یا اپیدیدیمیت نماید. همچنین التهاب مقعد هم در زنان و هم در مردان می تواند باعث ایجاد درد به هنگام برقراری رابطه جنسی از این ناحیه شود. گاهی نیز ممکن است که این بیماری از مادر آلوده به جنین او منتقل شود و باعث ایجاد ذات الریه یا عفونت چشم در کودک شود.

تشخیص و بررسی کلامیدیا

به دلیل اینکه کلامیدیا از بیماری های بدون علائم است ، تشخیص این بیماری دشوار است . پیشنهاد متخصصان این است که افراد زیر 24 سال که از لحاظ جنسی فعال می باشند ، غربالگری شوند. تست نمونه ادرار یا نمونه ای از گردن رحم یا انتهای آلت تناسلی مرد برای این کار مناسب است.

پاسخ

تماس سریع با پزشک