ساعات کاری : شنبه و دوشنبه ساعت ۱۶ تا ۲۰ _ یکشنبه و چهارشنبه ۱۱ تا ۱۵

مراقبت های دوران باردرای

مراقبت های دوران بارداری شامل چه مواردی می شود؟ آیا با اقداماتی که در دوران بارداری ضروری است، آشنایی دارید؟ در این مقاله قصد داریم به نکات مراقبتی دردوارن بارداری و همه مواردی که لازم است در اینباره بدانید اشاره کنیم. در کل این مراقبت ها شامل مراقبت های دوران بارداری، مراقبت های پس از زایمان بعد از تولد نوزاد می شود. این مراقبت ها شامل درمان‌ها و آموزش‌ها و رژیم غذایی برای سلامت بدن مادر و جنین است.

مراقبت های دوران بارداری از چه زمان آغاز می شود؟

مراقبت های دوران باردای در واقع لازم است از قبل از بارداری پیگیری شود. لازم است بدن خانم ها از نظر بیماری های زمینه ای، ویتامین های مورد نیاز و درکل سلامت عمومی بررسی شود. همچنین رژیم غذایی لازم رعایت شود تا نتیجه مناسب حاصل شود. همچنین قبل از بارداری و در دوران بارداری موارد زیر به صورت منظم بررسی خواهد شد:

  • انجام آزمایشات و غربالگری های معمول
  • کنترل فشار خون
  • اندازه گیری افزایش وزن
  • نظارت بر رشد و ضربان قلب کودک ردر زمان بارداری
  • کنترل رژیم غذایی و ورزش
کنترل بارداری

اولین اقدام برای کنترل بارداری چیست؟

اولین اقدام برای کنترل بارداری مراجعه به متخصص زنان است. متخصص زنان و زایمان با تجویز غربالگری های دوران بارداری و کنترل وضعیت مادر، اقدامات لازم را انجام می دهد و توصیه های لازم را برای مادر در نظر می گیرد تا مادر نکات بارداری سالم و زایمان بدون دردی را تجربه کند. مراقبت های دوران بارداری به کاهش خطرات در دوران بارداری کمک می کند. بنابراین ویزیت های منظم دراین دوره را جدی بگیرید.


آزمایشات لازم دوران باردرای

همه زنان باردار در طول هر بارداری آزمایش HIV، ویروس هپاتیتB ، ویروس هپاتیت C  و سیفلیس را انجام دهند. غربالگری برای دسترسی به خدمات پزشکی برای عفونت HCV و درمان برای جلوگیری از انتقال ویروس ها به نوزاد انجام می شود.

غربالگری های دوران باردرای

غربالگری های دوران بارداری شامل 2 الی سه دوره انجام آزمایشات لازم نظیر سونوگرافی و آزمایش خون، نمونه گیری از جفت و.. می شود. این غربالگری ها با مراجعه به متخص زنان و زایمان تجویز شده و نتایج آن بررسی خواهد شد.

در دروان باردای هر چند وقت یکبار به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنیم؟

این مورد ممکن است برای هر کس با توجه به شرایط او متفاوت باشد. اما معمولا مراجعه به متخصص زنان به صورت زیر انجام می شود:

  • هر ماه در شش ماه اول بارداری
  • هر دو هفته در ماه های هفتم و هشتم باردار
  • هر هفته در ماه نهم بارداری

همچنین آزمایش های لازم در دوران بارداری که متخصص آن ها را تجویز می کند لازم است به موقع انجام شده و تحویل پزشک شود تا امکان ایجاد هرگونه خط احتمالی به صفر برسد. پزشک از هفته بیستم باردای به صورت منظم ضربان قلب جنین را بررسی کرده و همچنین رحم شما را بررسی می کند. بهتر است هر گونه نگرانی در خصوص دوران بارداری و سلامت جنین خود احساس می کنید، آن را با پزشک خود درمیان بگذارید.

مراقبت های دوران بارداری

اصلی ترین مراقبت های دوران بارداری را بدانید

اصلی ترین مراقبت های دوران بارداری شامل تغییر سبک زندگی می شود که لازم است آن ها را جدی بگیرید. علاوه بر مصرف ویتامین ها و مکمل های دوران بارداری، لازم است موارد را رعایت کنید که در ادامه ماله به شرح آن ها می پردازیم:

مصرف دخانیات و مشروبات الکلی را کناربگذارید

مصرف هرگونه دخانیات، مشروبات الکلی و همچنین مواد مخدر را کنار بگذارید. این موارد برای سلامتی شما و فرندتان خطرناک است و ممکن است مشکلاتی  در سلامتی جنین ایجاد کند. بهتر است زمانی که قصد بارداری دارید، این مراقبت ها را آغاز کنید.

ووزن خود را کنترل کنید

اگر بیش از حد لاغر هستیذ، لازم است در دوران بارداری وزن اضافه کنید. اگر اضافه وزن دارید، بهتر است قبل بارداری وزن خود را به صورت اصولی کم کنید. اضافه وزن دردوران بارداری خطر ایجاد مواردی نظیر فشار خون بارداری و دیابت را افزایش می دهد.

ورزش کنید استراحت کنید

بانوان لازم است در دوران با رداری ورزش هیا سبک نظیر پیاده روی را هر روز اجرایی کنند. اما برخی دیگر از بانوان به دلیل مشکلاتی نظیر پایین بودن جفت، بارداری های دوقولویی و… نیاز به استراحت دارند و برخی از بانوان حتی استراحت مطلق می شوند. این مورد به خودتان بستگی دارد.

رژیم غذایی را رعایت کنید

مصرف برخی از مواد غذایی در دوران بارداری ممنوع است. رژیم غذایی دوران بارداری یکی از اصلی ترین مواردی است که رعایت آن الزامی است. لازم است موارد زیر را جدی بگیرید:

  • گوشت خام، تخم مرغ و ماهی. غذایی که به طور کامل بپزید تا دچار مسمومیت بارداری نشوید.
  • هر روز حداقل 4 وعده لبنیات بخورید
  • مصرف کافئین را در دوران بارداری محدود کنید
  • قبل از مصرف هر دارویی حتی داروهای مسکن لازم است با پزشک خود مشورت کنید. حتی اگر داروهای مکمل مصرف می کنید.

ویتامین های دوران بارداری

ویتامین های مورد نیاز مادر از رژیم غذایی سالم به دست می آید البته نیاز به مصرف برخی مکمل ها نیز وجود دارد. بهتر است قبل از بارداری مصرف فولیک اسید را شروع کنید. همچنین نیاز به اسید فولیک در دوران باردرای نیز ادامه پیدا می کند. سایر ویتامین ها یا مکمل ها را بدون تایید پزشک مصرف نکنید.

سخن آخر مراقبت های دران بارداری چندین جنبه مختلف دارد. در صورت مراجعه به متخصص زنان و زایمان و نازایی می توانید از جنبه های مختلف آن آگاه شوید. این مراقبت ها شامل غربالگری  های دوران باردرای، مصرف ویتامین های لازم و مراجعه منظم برای کنترل وضعیت به متخصص زنان است که به تفصیل در مقاله به آن پرداختیم

پاسخ

تماس سریع با پزشک