ساعات کاری : شنبه و دوشنبه ساعت ۱۶ تا ۲۰ _ یکشنبه و چهارشنبه ۱۱ تا ۱۵

لاپاراسکوپی تشخیصی

لاپاراسکوپی تشخیصی روش استاندارد تشخیص آندومتریوز و چسبندگی هاست. زیرا هیچ تکنیک تصویر برداری دیگری تا این حد حساس و اختصاصی نمی باشد. با این حال جراحی لاپاراسکوپی محدودیت هایی دارد که از جمله آنها می توان به محدودیت دید میدان عمل اشاره کرد. در صورت چسبیدن بافتی از بدن یا مایع و خون به عدسی های وارد شده در بدن، مشاهده روند انجام جراحی مختل می شود. از سوی دیگر بافت های نرم بدن یا میوم های داخل دیواره ای و داخل احشای تو خالی را نمی توان دید و بررسی کرد. برای ارزیابی داخل توده های آدنکس، سونوگرافی دقیق تر از لاپاراسکوپی است به این دلیل که امکان مشاهده بافت نرم را فراهم می کند.

ساختار درون حفره رحمی را می توان به وسیله ی هیستروسکوپی یا تصویربرداری با ماده حاجب ، معاینه و بررسی کرد. لاپاراسکوپی تشخیصی باید بسیار محتاطانه صورت گرفته و نتایج حاصل از آن با توجه به بیماری، مورد بررسی قرار گرفته و نتایج سایر آزمایشات تفسیر شود.

لاپاراسکوپی تشخیصی
لاپاراسکوپی تشخیصی

لاپاراسکوپی تشخیصی در چه مواردی تجویز می شود؟

گاهی مشاهده اندام های داخلی بدن با استفاده از عکس برداری امکان پذیر نمی باشد. گاهی ممکن است نتایج معاینه فیزیکی، اشعه ایکس یا سی تی اسکن مشخص نباشد. در اینگونه مورارد لازم است از این جراحی استفاده شود. از این جراحی برای تشخیص بخش زیادی از بیماری های شکم و لگن استفاده می شود. لازم به نگرانی در رتباط با این موضوع نیست. چرا که این روش بک روش کم تهاجمی و مراقبت های بهعد آن نیز آسان است.

بیوپسی در لاپاراسکوپی تشخیصی

در هنگام انجام این کار ممکن است نمونه کگیری برای انجام آزمایشات بیشتر از یک بافت در اندام های داخلی ما انجام شود. به این کار بیوپسی گفته می شود. بافت پس از برداشت به آزمایشگاه فرستاده شده تا ازلاعات لازم در اینباره به دست بیاید. همچنبن ممکن است پزشک در طی آن اقدام به برداشت یک عضو آسیب دیده کرده و یا برای دیگر موارد به غیر تشخیص از این روش استفاده شود.

لاپاراسکوپی درمانی

از جمله مزایای جراحی لاپاراسکوپی می توان به مدت کمتر بستری در بیمارستان، درد خفیف تر بعد از جراحی و برگشتن سریع تر به فعالیت های روزانه نام برد. احتمال ایجاد چسبندگی بعد از لاپاراسکوپی کمتر از لاپاراتومی است. احتمال آسیب مستقیم به صفاقی به میزان قابل توجهی کمتر بوده و در نتیجه آلودگی صفاق به حداقل می رسد. از جمله محدودیت های لاپاراسکوپی می توان به محدود بودن میدان دید، نیاز به ابزار های سایز کوچک که فقط از طریق ورودی های ثابتی وارد بدن شده و به کار می روند، محدودیت مانیپولاسیون احشائ لگنی و بیش از حد مطلوب شدن اندازه ی سوچر های به کار رفته می باشد.

از روش درمانی برای لاپاراسکوپی کیست تخمدان هم استفاده می شود. برداشتن انتخابی توده های تخمدانی از طریق لاپاراسکوپی روش کاملاً شناخته شده ای می باشد با این وجود در شرایطی که بیمار مشکوک به تومورهای بدخیم باشد، شرایط باید توسط پزشک بررسی شود.

اعمال جراحی ناباروری

درمان لاپاراسکوپیک ناباروری مکانیکی احتمالاً نتیجه ی مشابهی با روش های انجام شده از طریق لاپاراتومی دارد. اگر چه در بیماران دچار چسبندگی های وسیع ، اثربخشی همه ی روش ها محدود است. در این شرایط استفاده از تکنولوژی های دیگر مثل درمان ناباروری با ivf موثر می باشد. همچنین جراحی لاپاراسکوپی برای درمان آندومتریوز مشابه به درمان توده های آدنکسی است.

عوارض لاپاراسکوپی تشخیصی

جراحی های لاپاراسکوپی با عوارضی مانند عفونت، تروما، خونریزی و عوارض ناشی از بیهوشی همراه هستند. همچنین در بسیاری از موارد دیده شده که علی رغم مدت کوتاه تر بستری ، هزینه ی بستری افزایش می یابد. این مورد به دلیل طولانی تر بودن مدت زمان جراحی و استفاده از وسایل گرانتر در حین جراحی می باشد.همچنین مشاهده برخی موارد ممکن است به صورت نادر ایجاد شود. از جمله آن ها می توان بهعفوکنت اشاره کرد. اگر علائم عفونت را مشاهده کردید، هرچه سریع تر به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

پاسخ

تماس سریع با پزشک