تاثیر عفونت قارچی در بارداری
یکی از مسائلی که تاثیر زیادی در نازایی زنان دارد عفونت در ناحیه دستگاه تناسلی زنان است که این عفونت می تواند هم داخل و هم خارج دستگاه تناسلی اتفاق بیفتد.
طبق مطالعات انجام شده از هر 10 زن یک نفر ممکن است دچار عفونت قارچی شود و 30 تا 40 درصد این عفونت ها در دوران بارداری رخ میدهند. وجود ترشحات نامتعادل در واژن باعث رشد باکتری در این ناحیه و در نتیجه بروز عفونت قارچی می شود.
سیستم دستگاه تناسلی زنان
همانطور که گفته شد دستگاه تناسلی به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می شود.
بخش خارجی آن از واژن، دهانه رحم که این قسمت های بیشتر در معرض عفونت و آلودگی قرار دارد. عفونت در این نواحی تاثیر زیادی در نازایی ندارد و با درمان های ساده برطرف میشود.
بخش داخلی دستگاه تناسلی که از رحم، تخمدان و لوله های رحمی تشکیل شده است. آلودگی در این نواحی معمولا از طریق رابطه جنسی آلوده، خون و … می باشد که نوع میکروب و باکتری آن با نوع آلودگی بخش خارجی دستگاه تناسلی متفاوت است.
این عفونت ممکن است باعث بروز آسیب هایی به لوله رحمی شده و در نتیجه باعث بسته شدن مسیر آن شود. نقش لوله های رحمی برای انتقال تخمک به رحم و باروری توسط اسپرم بسیار پر اهمیت است.
میزان تاثیر عفونت لوله های رحمی در نازایی 10 درصد می باشد.
نشانه های عفونت در بخش داخلی دستگاه تناسلی برعکس بخش خارجی دستگاه تناسلی دیر بروز پیدا می کند و در مواردی که خفیف یا متوسط باشد هیچ علائمی ندارد.
بنابراین به خانم ها توصیه می شود هر 6 تا یکسال برای انجام دادن چکاپ به متخصص زنان مراجعه نمایند.
بیشتر بخوانید:
عفونت قارچی واژن
دومین مورد از عفونت باکتریایی، عفونت قارچی در زنان است که با استفاده از آنتی بیوتیک ها قابل درمان است. قارچ ها انواع مختلفی دارند که در محیط های گرم و مرطوب رشد کرده و باعث بروز عفونت می شوند.
عفونت قارچی تاثیر مستقیمی بر ناباروری ندارد اما خارش و علائم دیگری که به دنبال دارد ممکن است باعث اختلال در مقاربت شود. عفونت قارچی که در زمان بارداری بروز پیدا می کند ناشی از نا متعادل شدن هورمون ها در این دوره است. اگر عفونت قارچی که در دوران بارداری بروز پیدا کرده است شدید باشد باعث از بین رفتن اسپرم و در نتیجه مانع بارداری می شود.
مصرف بیش از اندازه شکر، رژیم نامناسب، استفاده از قرص ضد بارداری، حمام عمومی، لباس زیر تنگ و استفاده بیش از حد آنتی بیوتیک ها باعث ایجاد عفونت می شوند. در صورتی که عفونت های قارچی درمان شود، مشکلی در باروری ایجاد نخواهد کرد اما در صورتی که درمان نشود منجر به ناباروری می شود.
7 نشانه ی هم عفونت قارچی
عفونت قارچی واژن یکی از رایجترین بیماری ها در میان زنان است. عفونت واژن به ندرت بروز پیدا میکند اما امکان بازگشت آن و علائم مزمن پایدار وجود دارد. این بیماری مانند هر بیماری دیگری علائمی به دنبال دارد که در ادامه 7 مورد از مهم ترین آنها را با هم مرور میکنیم آنها را با هم مرور میکنیم:
- احساس سوزش و خارش در ناحیهی واژن
- قرمزی و تورم در ناحیه واژن
- احساس درد هنگام برقراری رابطه جنسی
- بروز درد هنگام ادرار
- نامتعادل شدن میزان ترشحات واژن
- تغییر رنگ ترشحات واژن
- خونریزی واژن
علائم بروز عفونت واژن به دلایل بروز آن بستگی دارد و ممکن است بر اساس دلایل بروز این بیماری متغیر باشد.
پیشگیری از ابتلا به عفونت های تناسلی
موثر ترین راه های پیشگیری از بتلا به عفونت واژن شامل مورد زیر میشود:
- مصرف شکر و غذاهایی که حاوی مواد نگهدارنده هستند را کاهش دهید.
- لباس های گشاد و نخی بپوشید.
- از پوشیدن لباس خیس بپرهیزید.
- از مصرف آنتی بیوتیک بپرهیزید.
- از لوسیون و اسپری خوشبو کننده در ناحیهی واژن استفاده نکنید.
در صورتی که از عوامل مستعد کننده مثل آی یو دی استفاده می کنید حتما با پزشک مشورت کنید و در صورت وجود مشکل یا عارضه ی خاص هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. از برقرار کردن تماس جنسی آلوده پرهیز کنید. در صورت بروز علائم عفونت به پزشک مراجعه کرده و هر شش تا یکسال برای چکاپ به متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید.
زمان مراجعه به پزشک
عفونت واژن یک بیماری خطرناک نیست اما اگر موارد زیر شامل حال شما میشود حتما به پزشک مراجعه کنید:
- تب
- برگشت علائم بعد از درمان
- بارداری
- اگر برای دومین بار دچار عفونت واژن شدهاید و علائم متفاوتی دارید.
- اگر برای اولین بار دچار عفونت واژن شدهاید به پزشک مراجعه کنید.
درمان
طبق اظهارات متخصص زنان عفونت های دستگاه تناسلی قابل درمان هستند و با توجه به تکنیک های باروری، هیچگونه نازایی که بر اساس عفونت باشد وجود ندارد. می توان گفت این عفونت ها احتمال باروری را کاهش می دهد اما به صورت مطلق باعث نازایی نمی شود.
نتیجه گیری
در صورتی که با کوچکترین علائمی از عفونت دستگاه تناسلی مواجه شدید حتما به پزشک مراجعه کنید و آن را درمان کنید. درمان به موقع باعث جلوگیری از نازایی احتمالی در خانم ها می شود و در صورت درمان نشدن ممکن است مراحل باروری را به تاخیر بیاندازد.
خانم هایی که دچار عفونت شده اند نیاز است که در فواصل زمانی مشخص شده توسط متخصص زنان به پزشک مراجعه کنند تا پزشک بررسی های لازم را انجام دهد.
سوالات متداول
راه های ارتباطی با دکتر بهناز عطار شاکری
شماره تماس: 88032396-88030310(021)
آدرس مطب: تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، روبروی بیمارستان بقیه الله، پلاک ۱۹۳
آدرس اینستاگرام: https://www.instagram.com/doctor_shakeri/