طول سرویکس
طول سرویکس
طول سرویکس یا طول دهانه رحم در دوران بارداری بیش از 30 میلی متر می شود. و به در شرایط غیر بارداری 40 میلی متر محاسبه شده است. اندازه طول سرویکس در زمان بارداری بسیار مهم است زیرا غیرطبیعی بودن آن باعث مشکلات جدی برای مادر می شود. البته درمان های متعددی برای چنین مشکلاتی وجود دارد . متخصصان می گویند انجام سرکلاژ تنها در زنان با سرویکس کوتاهتر از 15 میلیمتر در اندازهگیری طول سرویکس در 3 ماهه دوم در پیشگیری از زایمان زودرس موثر بوده است.
سرویکس به چه معنی می باشد؟
در انتهای رحم لوله ای باریک به نام سرویکس قراردارد که به سمت مهبل (واژن) گسترش پیدا میکند. ( کلمه سرویکس در لاتین به معنای دهانه است، به همین خاطر بعضی این کلمه را دهانه رحم نیز معنا میکنند).
عملکرد سرویکس چگونه است
در صورت حامله نبودن ، لوله سرویکس به میزان بسیار کمی باز است تا دخول اسپرم به رحم و خارج شدن خون قاعدگی به بیرون، انجام شود. در طی حاملگی ، ترشحات کانال را پر میکند و یک سد نگهدارنده به نام پلاگین مخاط تشکیل میشود. در دوره حاملگی طبیعی، دهانه رحم در حالت نرمال خود باقی مانده و تا اواخر 3 ماهه آخر، مسدود میماند. با نزدیک شدن به زمان زایمان گردنه رحم شروع به نرم شدن، از بین رفتن مخاط تولید شده و ترشحات و گشاد شدن میکند تا بدن را برای زایمان آماده کند.
اندازه سرویکس در هفته های مختلف حاملگی
هفته 8 تا 14 بارداری:
- کمترین طول سرویکس 28 میلیمتر و حداکثر 56 میلیمتر می باشد
هفته 15 تا 28 بارداری:
- کمترین طول سرویکس 26 میلیمتر و حداکثر 52 میلیمتر می باشد
هفته 29 تا 37 بارداری:
- کمترین طول سرویکس 27 میلیمتر و حداکثر 52 میلیمتر می باشد
با تشکر مدیریت سایت دکتر بهناز عطار شاکری متخصص زنان – زایمان و ناباروری