سرطان پستان
سرطان پستان
سرطان پستان متداولترین نوع سرطان در بین زنان بوده و در کشورمان سن ابتلا به این بیماری تقریبا 10 سال از میانگین جهانی کمتر میباشد و همچنان شیوع سرطان پستان رو به افزایش است. اخیرا به علت پیشرفت امکانات پزشکی و شناسایی زودتر و راههای درمانی جدید، از مرگ و میر ناشی از این نوع بیماری به میزان قابل توجهی کاسته شده است.
عوامل مستعد کننده سرطان پستان
بالا رفتن سن: بیشتر مبتلایان به سرطان سینه زنان 45 تا 50 ساله هستند.
سابقه ی فامیلی : احتمال ابتلا به سرطان پستان در زنانی که سابقه فامیلی و خانوادگی این بیماری را دارند بیشتر از دیگران است. به گونه ای که 25 تا 30 درصد مبتلایان به سرطان پستان دارای سابقه خانوادگی می باشند. عوامل دیگر عبارتند از جنسیت، تماس بیشتر با هورمونهای تخمدان، افزایش مدت شیردهی، تعداد زایمان، سابقه این بیماری در خود فرد، سابقه پرتو درمانی، تغذیه ، چاقی و مصرف مشروبات الکلی و عوامل ناشناخته دیگر.
توصيه هاى پزشكى
در صورتی که سن شما چهل سال يا بالاتر است، حتما يك بار درسال ماموگرافى كنيد. این کار دو تا پنج سال قبل از تشکیل توده های قابل لمس، بیماری را شناسایی میکند. اگر همچنان دچار قائدگی میشوید، حدود هفت الی ده روز پس از شروع قاعدگى خودتان سينه هايتان تان را معاينه و بررسی نموده و چنانچه به دوره ی یائسگی رسیده اید درهر ماه یک روز مشخص را به معاینه سینه هایتان اختصاص دهید.
درمان سرطان پستان:
راه های درماني مختلفی براي سرطان پستان وجود دارد. انواع درمان استاندارد مورد استفاده در سرطان پستان عبارتند از
- جراحي
- شيمي درماني
- درمان هدفمند با داروی تراستوزومابپ
- راديوتراپي
- در اکثر موارد نیز ترکیبی از چند روش درمانی گوناگون براي درمان یک بیمار مورد استفاده قرار می گیرد.
عمل جراحي سرطان پستان
در سال های اخیر بیشتر کسانی که مورد جراحی قرار گرفته اند کاملا بهبود یافته و به زندگی عادی خود بازگشته اند.
انواع جراحيهای سرطان سینه:
- ماستکتومی کلی یا ساده : در این نوع جراحیکل بافت پستان تخلیه میشود.
- ماستكتومي رادیکال تعديل شده : طی این عمل کلیه بافت پستان حاوی سرطان ، بعضی غدد لنفاوي ناحیه زير بغل ، بافت عضلات سينه، در پارهای مواقع بخشي از ماهیچه های قفسه ي سينه خارج شده و در شرایطی که تومور ابعاد بزرگی دارد، از شیمیدرمانی استفاده میشود.پس از انجام این جراحی سرطان پستان درصورت خواست بیمار، میتوان بخش های از دست رفته را با پروتز جایگزین نمود.
- لامپکتومی : در این نوع عمل جراحی، غده و حاشیه کمی از اطراف بافت مجاور آن را برداشته و مراحل بعدی درمان را انجام میدهند.
- گونه های دیگر جراحی سرطان پستان عبارتند از: بیوپسی غده لنفاوی نگهبان، عمل جراحی حفظ پستان و ماستكتومي پارشیال.
دکتر عطار شاکری متخصص زنان و جراح و متخصص بیماریهای زنان و دارای رتبه دوم بورد تخصصی کشوری در سال 81 با سابقه کار ممتد و تجربه جراحی های زنان همراه شما عزیزان در زمینه درمان سرطان سینه و بیماریهای زنان میباشد.
با تشکر مدیریت سایت، دکتر بهناز عطارشاکری متخصص زنان